Wie ben ik

De naam “Erika Van Hooste” doet al meer dan 15 jaar een belletje rinkelen in het Waasland als het gaat over kinesitherapie voor kinderen. Tot oktober 2017 leidde ik, samen met Ann Kasperek, groepspraktijk Flink. En nu is er In Beweging: kinesitherapie voor kinderen, gecombineerd met Brain Gym en Bodymap.

In Beweging is er gekomen omdat ik in 2012 kinesiologie en Brain Gym leerde kennen, waardoor er een heel nieuwe wereld openging voor mij. Ik ontdekte hoe Brain Gym helpt om leerprocessen, van zowel kinderen als volwassenen, vlotter te laten verlopen door bewust heel gerichte bewegingen uit te voeren. Toen in mijn opleiding tot Bodymap-coach nogmaals werd bevestigd hoe belangrijk bewegen is in de algemene ontwikkeling van kinderen, viel voor mij de puzzel in elkaar. Brain Gym, bewegen en doelgerichte (psychomotorische) therapie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden om kinderen optimaal te kunnen behandelen. Ook bij heel jonge kinderen merkte ik dat de combinatie van Brain Gym en (Bobath-)therapie mooie resultaten opleverde. Dit alles viel niet te combineren met mijn rol binnen de groepspraktijk, wat me er toe heeft aangezet om In Beweging op te richten. Met In Beweging kan ik de kinderen opnieuw zelf begeleiden en ondersteunen in hun leerproces.

Ik ben in 1998 afgestudeerd als Licentiaat in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, waarna ik me in de KU Leuven verder specialiseerde in de Pediatrische kinesitherapie. In 2001 en 2002 kwamen daar de opleiding tot Bobath-therapeut en Psychomotorisch therapeut bij. In de loop der jaren werden deze basisdiploma’s verder aangevuld met specialisaties in de respiratoire kinesitherapie, NTT, CooP, Cognet, Dynamic Assessment en volgde ik cursussen bij Hilde Heuninck om rekenzwakke kinderen te kunnen begeleiden.